- Sie 28, 2005
- 8,210
- 1,731
- 113
Turszija koreańska stąd
Do słoja włożyłam ogórki gruntowe, nieduże cebule przekrojone na 4 cześci,a eksperymentalnie dołożyłam różyczki kalafiora i brokuła, kawałki słodkiej papryki, ćwiartki zielonego pomidora i skrawek chili.
Zalewa na słój 2,5 l
500 ml wody
250 ml sosu sojowego
170 g cukru
170 ml octu jabłkowego 6%
Zalewę zagotować i gorącą zalać warzywa.
Przykryc tak, aby zapewnić dostęp powietrza.
Po paru dniach zawartość powinna zacząć fermentowac, dalej należy traktować jak ogórki małosolne.
Do słoja włożyłam ogórki gruntowe, nieduże cebule przekrojone na 4 cześci,a eksperymentalnie dołożyłam różyczki kalafiora i brokuła, kawałki słodkiej papryki, ćwiartki zielonego pomidora i skrawek chili.
Zalewa na słój 2,5 l
500 ml wody
250 ml sosu sojowego
170 g cukru
170 ml octu jabłkowego 6%
Zalewę zagotować i gorącą zalać warzywa.
Przykryc tak, aby zapewnić dostęp powietrza.
Po paru dniach zawartość powinna zacząć fermentowac, dalej należy traktować jak ogórki małosolne.
