Udziec indyczy ze śliwkami*

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,955
2,884
113
Maria z Łeby @ 3 Dec 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1223399Udziec zamarynowany, wieczorem duszenie - dobrze, że mam zamrożone węgierki.
Mój udziec udało się dobrze zwinąć, dałam kilka ząbków czosnku ale wcale go nie czułam, następnym razem dam więcej (bo lubię czosnek), wyszedł delikatny, do powtórzenia. Seniorko
anbetung.gif
.
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
tak jak mówiłam, zrobiłam to mięso na Święta.
udziec wyszedł delikatny i mięciutki, wszystkim smakował.
icon_smile.gif

dodam tylko, że z braku świeżych śliwek użyłam śliwek kalifornijskich z Lidla, reszta jak w przepisie.
sosu nie zagęszczałam, bo sam się wystarczająco zredukował; mięso podałam z gnocchi i surówką z buraczków, jabłka i cebuli.

serdecznie dziękuję za przepis, na pewno wykorzystam go jeszcze nie raz, nie dwa...
wink.gif

zamieszczam dowód w postaci zdjęcia, niestety jeszcze w rondlu, bo podczas podawania nie było już czasu na bieganie z aparatem.

stp65681.jpg


porcja wyszła spora, także dzisiaj będzie powtórka.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Opinia i zdjecie bardzo piękne. Jestem bardzo szczęśliwa. Teraz ja spróbuję ze śliwkami kalifornijskimi. Dzięki za inspirację.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy