- Sty 12, 2006
- 55
- 0
- 0
Niedługo Walentynki, wiec moze warto ukochanemu zaserwować słodkosci różnego rodzaju 
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem i dodac żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszytsko dokładnie, ale deliktanie wymieszac.
Ciasto wylac na blache i wstawić do nagrzanego piekarnika ok.170st.
Masa budyniowa
2 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
4 żółtka
1/2 kostki margaryny
Zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotujacego sie mleka i ugotowac budyń. Gdy zgęstnieje i nieco przestygnie utrzeć z margaryną
Dodatkowo
1/2 litra śmietany 36%
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie "śmietan fixu"
tabliczka gorzkiej czekolady lub kakao gorzkie
3 paczki herbatników
1 duża paczka krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (ja zawsze używam z Gostynia)
Mleko w puszcze włożyc do garnka z wodą i gotowac 3 godziny.
Smietanę uybić z dodatkiem cukru i smietan-fixu.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć ciepłą mase budyniową. Na niej ułożyć herbatniki. N anich rozsmarować karmel i ułozyc warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć ubita kremówkę i cąłość posypać stara czekoladą lub kakao.
Ja zawsze układam w normalnej dużej blaszcze
BTW To ciasto uwielbia Moja Mamusia...
Odkąd tylko natrafiła na tej przepis co chwilka życzy sobie to ciasto
Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem i dodac żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszytsko dokładnie, ale deliktanie wymieszac.
Ciasto wylac na blache i wstawić do nagrzanego piekarnika ok.170st.
Masa budyniowa
2 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
4 żółtka
1/2 kostki margaryny
Zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę mieszając wlać do gotujacego sie mleka i ugotowac budyń. Gdy zgęstnieje i nieco przestygnie utrzeć z margaryną
Dodatkowo
1/2 litra śmietany 36%
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie "śmietan fixu"
tabliczka gorzkiej czekolady lub kakao gorzkie
3 paczki herbatników
1 duża paczka krakersów
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (ja zawsze używam z Gostynia)
Mleko w puszcze włożyc do garnka z wodą i gotowac 3 godziny.
Smietanę uybić z dodatkiem cukru i smietan-fixu.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć ciepłą mase budyniową. Na niej ułożyć herbatniki. N anich rozsmarować karmel i ułozyc warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć ubita kremówkę i cąłość posypać stara czekoladą lub kakao.
Ja zawsze układam w normalnej dużej blaszcze
BTW To ciasto uwielbia Moja Mamusia...
Odkąd tylko natrafiła na tej przepis co chwilka życzy sobie to ciasto