Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1087531" data-attributes="member: 1142"><p>Bulki jak najbardziej, sama uzywam Manitoby do wypieku wielu bulek. </p><p></p><p>Jesli chodzi o Vermont S. to polecam zwykla make chlebowa czyki taka, ktora ma ok 12g bialka, taka jest wystarczajaca.</p><p>Maki kontynentalne oznaczane sa numerami, poniewaz zarowno dla mlynarza jak i piekarza wazna jest waga popiolu powstala po spaleniu maki (im wyzszy numer tym ciemniejsza maka) i na opakowaniu nie wymagana jest informacja o skladzie maki, w tym ilosc proteiny. Ta informacja z kolei niezbedna jest w takich krajach jak UK czy USA, poniewaz przydatnosc maki okresla sie wlasnie iloscia bialka przypadajaca na 100g maki.</p><p></p><p>Polecam maki mlyna Doves Organic lub Shipton, latwe zamawianie, dostawa w 3 dni i nieporownywalna jakosc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1087531, member: 1142"] Bulki jak najbardziej, sama uzywam Manitoby do wypieku wielu bulek. Jesli chodzi o Vermont S. to polecam zwykla make chlebowa czyki taka, ktora ma ok 12g bialka, taka jest wystarczajaca. Maki kontynentalne oznaczane sa numerami, poniewaz zarowno dla mlynarza jak i piekarza wazna jest waga popiolu powstala po spaleniu maki (im wyzszy numer tym ciemniejsza maka) i na opakowaniu nie wymagana jest informacja o skladzie maki, w tym ilosc proteiny. Ta informacja z kolei niezbedna jest w takich krajach jak UK czy USA, poniewaz przydatnosc maki okresla sie wlasnie iloscia bialka przypadajaca na 100g maki. Polecam maki mlyna Doves Organic lub Shipton, latwe zamawianie, dostawa w 3 dni i nieporownywalna jakosc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
Top
Bottom