Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 502108" data-attributes="member: 1142"><p>Abyz uzyskac taki srodek &quot; jak u Mirabbelki&quot; konieczne jest skladanie ciasta chlebowego w trakcie wyrastania, podwojne skladanie powoduje, ze struktura chleba staje sie jednolita i silniejsza, nie ma wtedy mowy o okazjonalnych bablach, a i sam chleb po wypieczeniu dluzej pozostaje wilgotny, sprobuj.</p><p>Jesli chcialabys opis skladania, chetnie podam.</p><p>Ten chleb zdecydowanie nie potrzebuje foremek, skladanie chleba umacnia jego strukture, calosc staje sie stabilniejsza, z pewnoscia trzyma swoja wlasna forme.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 502108, member: 1142"] Abyz uzyskac taki srodek " jak u Mirabbelki" konieczne jest skladanie ciasta chlebowego w trakcie wyrastania, podwojne skladanie powoduje, ze struktura chleba staje sie jednolita i silniejsza, nie ma wtedy mowy o okazjonalnych bablach, a i sam chleb po wypieczeniu dluzej pozostaje wilgotny, sprobuj. Jesli chcialabys opis skladania, chetnie podam. Ten chleb zdecydowanie nie potrzebuje foremek, skladanie chleba umacnia jego strukture, calosc staje sie stabilniejsza, z pewnoscia trzyma swoja wlasna forme. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
Top
Bottom