Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 518615" data-attributes="member: 956"><p><strong>Durlikowa</strong>, a jak Ty pieczesz chleby bochenkowe? Masz kamień, czy pieczesz na blaszce? I jedno i drugie musi być bardzo mocno rozgrzane przed położeniem wyrośniętego chleba. Ten chleb nie jest ścisły i jak dodasz mąki, to zepsujesz końcowy efekt. Ja nie mam kamienia i w związku z tym piekę chleby najczęściej w glinianym garnku. Można też każdy (szczególnie luźny) piec w keksówce. Może tak spróbuj. A <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20071&view=findpost&p=502138" target="_blank"><strong><span style="color: #008000">taki bochenek</span></strong></a> wychodzi mi z garnka. Pooglądaj też <a href="http://chleb.info.pl/prostyjasny.html" target="_blank"><strong><span style="color: #008000">tutaj</span></strong></a> na zdjęciach cały proces produkcji tego chleba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 518615, member: 956"] [B]Durlikowa[/B], a jak Ty pieczesz chleby bochenkowe? Masz kamień, czy pieczesz na blaszce? I jedno i drugie musi być bardzo mocno rozgrzane przed położeniem wyrośniętego chleba. Ten chleb nie jest ścisły i jak dodasz mąki, to zepsujesz końcowy efekt. Ja nie mam kamienia i w związku z tym piekę chleby najczęściej w glinianym garnku. Można też każdy (szczególnie luźny) piec w keksówce. Może tak spróbuj. A [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20071&view=findpost&p=502138"][B][COLOR=#008000]taki bochenek[/COLOR][/B][/URL] wychodzi mi z garnka. Pooglądaj też [URL="http://chleb.info.pl/prostyjasny.html"][B][COLOR=#008000]tutaj[/COLOR][/B][/URL] na zdjęciach cały proces produkcji tego chleba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
Top
Bottom