Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="buncia" data-source="post: 945444" data-attributes="member: 8736"><p>Zaraz zaraz, czy dobrze rozumiem, że mam wylać mój zakwas żytni, zostawiając tylko 2-3 łyżki? A jak będzie przepis, w którym trzeba użyć np. 200g zakwasu? </p><p></p><p>Co do zakwasu pszennego to też się upewnię - mam użyć mojego pierwotnego zakwasu żytniego jako zaczątek, a nie tych 2 łyżek, które mi zostały po zaczynie na V.S.?</p><p></p><p>Faktycznie chyba coś jest nie tak z moim zakwasem, bo chleby w ogóle nie urosły, a ja głupia je upiekłam i mam teraz dwa ohydne zakalce i wściekłego męża, który mi już chyba w ogóle zabroni wstępu do kuchni!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="buncia, post: 945444, member: 8736"] Zaraz zaraz, czy dobrze rozumiem, że mam wylać mój zakwas żytni, zostawiając tylko 2-3 łyżki? A jak będzie przepis, w którym trzeba użyć np. 200g zakwasu? Co do zakwasu pszennego to też się upewnię - mam użyć mojego pierwotnego zakwasu żytniego jako zaczątek, a nie tych 2 łyżek, które mi zostały po zaczynie na V.S.? Faktycznie chyba coś jest nie tak z moim zakwasem, bo chleby w ogóle nie urosły, a ja głupia je upiekłam i mam teraz dwa ohydne zakalce i wściekłego męża, który mi już chyba w ogóle zabroni wstępu do kuchni! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Vermont Sourdough
Top
Bottom