- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Kilka wyprobowalam, jeszcze z miodem chce sprobowac. Jak dla mnie bardzo przydatne.
Oprah house dressing
3 lyzki octu balsamicznego
1 lyzka octu z czerwonego wina
1 lyzeczka dijon
1 zabek czosnku
3/4 szkl evoo
sol i swiezo mielony pieprz do smaku
Zakrecic wszystkie skladniki procz oliwy w blenderze. Dodac pomaly oliwe ciagle krecac.
Albo: Czosnek przecisnac przez praske, wymieszac z reszta skladnikow, dodac oliwe i ubic widelcem tak, jak sie belta jajko.
Tydzien, do 10 dni mozna przetrzymac w lodowce. Jak dla mnie z powyzszych proporcji jest go nieco za duzo.
Jamie Oliver proponuje jam jar dressing
Lubie ten za fakt, ze proporcje na niewielka ilosc.
6 lyzek evoo
2 lyzki octu balsamicznego
po szczypcie soli i pieprzu
Oprah poprawiona
2 lyzki octu balsamicznego
1 lyzka octu z czerwonego wina
1 lyzeczka dijon
1 lyzeczka brazowego cukru
1 zabek czosnku
1/2 lyzeczki soli
pieprzu troszki
1/4 szkl evoo
Wszystko z wyjatkiem oliwy dobrze wymieszac. Z oliwa sie cukier nie chce rozpuszczac. Dodac oliwe i jeszcze pomieszac.
Mowia, ze jak ocet dobry nie potrzeba cukru. No nie wiem
Ja lubie.
Ten sos, przy mieszaniu gestnieje. Z miodem powinien gestniec jeszcze bardziej. Jak sprobuje dopisze.
A moze ciepnac tez zdjecia
Oprah house dressing
3 lyzki octu balsamicznego
1 lyzka octu z czerwonego wina
1 lyzeczka dijon
1 zabek czosnku
3/4 szkl evoo
sol i swiezo mielony pieprz do smaku
Zakrecic wszystkie skladniki procz oliwy w blenderze. Dodac pomaly oliwe ciagle krecac.
Albo: Czosnek przecisnac przez praske, wymieszac z reszta skladnikow, dodac oliwe i ubic widelcem tak, jak sie belta jajko.
Tydzien, do 10 dni mozna przetrzymac w lodowce. Jak dla mnie z powyzszych proporcji jest go nieco za duzo.
Jamie Oliver proponuje jam jar dressing
Lubie ten za fakt, ze proporcje na niewielka ilosc.
6 lyzek evoo
2 lyzki octu balsamicznego
po szczypcie soli i pieprzu
Oprah poprawiona
2 lyzki octu balsamicznego
1 lyzka octu z czerwonego wina
1 lyzeczka dijon
1 lyzeczka brazowego cukru
1 zabek czosnku
1/2 lyzeczki soli
pieprzu troszki
1/4 szkl evoo
Wszystko z wyjatkiem oliwy dobrze wymieszac. Z oliwa sie cukier nie chce rozpuszczac. Dodac oliwe i jeszcze pomieszac.
Mowia, ze jak ocet dobry nie potrzeba cukru. No nie wiem

Ten sos, przy mieszaniu gestnieje. Z miodem powinien gestniec jeszcze bardziej. Jak sprobuje dopisze.
A moze ciepnac tez zdjecia

Ostatnią edycję dokonał moderator: