Vitello tonnato by Marghe

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Vitello tonnato

SKŁADNIKI
Przepis dla 4 osób
1 szklanka octu
100g kaparów
1 cytryna
oliwa z oliwek extravergine
sól
200 g tuńczyka w sosie własnym
1 marchewka
seler naciowy
1 cebula
20 g pietruszki (natki)
6 koreczków (anchois)
pieprz
liść laurowy
700 g cielęciny

Do garnka włożyć mięso, zalać wodą, dodać sól, seler, marchew, koreczki, cebulę, natkę, liść laurowy i pieprz. Gotować. Wyjąc mięso, warzywa odcedzić, przestudzić.
Warzywa zmiksować z dodatkiem tuńczyka, kaparów, oliwy, octu i soku z cytryny.
Ostudzone mięso pokroić na cienkie plastry, zalać sosem, przybrać kaparami i jeść.
 

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Myślę że jak kuchnia włoska to ocet 6% ?
Bahus
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
W innym watku byla dyskusja: wino i sok cytrynowy raczej.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy