- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
kolejne nienajpiękniejsze danie
))
pulpety:
mięso wołowe zmielone wymieszać z :
1 startym jabłkiem, 2 zóltkami, sporą ilością pietruszki, 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem
utoczyc kulki
panierowac w mące
do garnka wlać około 200 - 250 ml czerwonego dobrego wytrawnego wina, dodac trochę oliwy i masła, wsypać 1 łyzkę cukru. Zagotować
w tym sosie gotować pulpety

pulpety:
mięso wołowe zmielone wymieszać z :
1 startym jabłkiem, 2 zóltkami, sporą ilością pietruszki, 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem
utoczyc kulki
do garnka wlać około 200 - 250 ml czerwonego dobrego wytrawnego wina, dodac trochę oliwy i masła, wsypać 1 łyzkę cukru. Zagotować
w tym sosie gotować pulpety
