Ilość składników uzależniona jest od ilości serduszek.
Na jedno serduszko potrzebna będzie 1 puszka mleka i 2 galaretki - jeśli na "walentynki" - to czerwone - wiśniowe, truskawkowe.
Z innej okazji kolor i smak galaretki jest obojętny.
Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystudzenia.
Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania.
Na dno foremki -w kształcie serca - układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt.
Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia.
Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania.
Na jedno serduszko potrzebna będzie 1 puszka mleka i 2 galaretki - jeśli na "walentynki" - to czerwone - wiśniowe, truskawkowe.
Z innej okazji kolor i smak galaretki jest obojętny.
- mleko skondensowane niesłodzone,
- galaretki owocowe,
- draże kolorowe typu lentilki lub M&M, czy inna dekoracja np owocami
Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystudzenia.
Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania.
Na dno foremki -w kształcie serca - układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt.
Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia.
Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania.