Walentynkowe serduszko

Aseret

Member
Kwi 20, 2009
71
0
0
Ilość składników uzależniona jest od ilości serduszek.
Na jedno serduszko potrzebna będzie 1 puszka mleka i 2 galaretki - jeśli na "walentynki" - to czerwone - wiśniowe, truskawkowe.
Z innej okazji kolor i smak galaretki jest obojętny.

  • mleko skondensowane niesłodzone,
  • galaretki owocowe,
  • draże kolorowe typu lentilki lub M&M, czy inna dekoracja np owocami
Mleko skondensowane po otwarciu puszki przelewamy do wysokiego naczynia.

Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.
Odstawiamy do wystudzenia.

Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania.
Na dno foremki -w kształcie serca - układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt.

Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia.

Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania.


101_0707.jpg

101_0708.jpg

czerwone_serducho_z_galaretki.jpg

r__owe.jpg

r__owe_serce.jpg
 

Załączniki

  • 101_0707.jpg
    101_0707.jpg
    186.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 101_0708.jpg
    101_0708.jpg
    232 KB · Wyświetleń: 0
  • czerwone_serducho_z_galaretki.jpg
    czerwone_serducho_z_galaretki.jpg
    169.6 KB · Wyświetleń: 0
  • r__owe.jpg
    r__owe.jpg
    169.6 KB · Wyświetleń: 0
  • r__owe_serce.jpg
    r__owe_serce.jpg
    168 KB · Wyświetleń: 0