Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Walentynkowe serduszko
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aseret" data-source="post: 852029" data-attributes="member: 15338"><p>Ilość składników uzależniona jest od ilości serduszek.</p><p> Na jedno serduszko potrzebna będzie 1 puszka mleka i 2 galaretki - jeśli na &quot;walentynki&quot; - to czerwone - wiśniowe, truskawkowe.</p><p> Z innej okazji kolor i smak galaretki jest obojętny.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">mleko skondensowane niesłodzone,</li> <li data-xf-list-type="ul">galaretki owocowe,</li> <li data-xf-list-type="ul">draże kolorowe typu lentilki lub M&M, czy inna dekoracja np owocami</li> </ul><p>Mleko skondensowane po otwarciu puszki przelewamy do wysokiego naczynia.</p><p> </p><p> Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia.</p><p> Odstawiamy do wystudzenia.</p><p> </p><p> Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania.</p><p> Na dno foremki -w kształcie serca - układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt.</p><p> </p><p> Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia.</p><p> </p><p> Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]41271[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41272[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41273[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41274[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]41275[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aseret, post: 852029, member: 15338"] Ilość składników uzależniona jest od ilości serduszek. Na jedno serduszko potrzebna będzie 1 puszka mleka i 2 galaretki - jeśli na "walentynki" - to czerwone - wiśniowe, truskawkowe. Z innej okazji kolor i smak galaretki jest obojętny. [LIST][*]mleko skondensowane niesłodzone, [*]galaretki owocowe, [*]draże kolorowe typu lentilki lub M&M, czy inna dekoracja np owocami [/LIST] Mleko skondensowane po otwarciu puszki przelewamy do wysokiego naczynia. Obie galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Zimną lecz płynną galaretkę przelewamy do naczynia z mlekiem i miksujemy całość, do dokładnego wymieszania. Na dno foremki -w kształcie serca - układamy biszkopciki, lub wcześniej upieczony niski biszkopt. Na warstwę ciasta wylewamy masę mleczno galaretkową i wstawiamy do lodówki, przynajmniej na 60 minut do całkowitego zastudzenia. Po wyjęciu z lodówki, wyjmujemy nasze serduszko z foremki i dekorujemy wg uznania. [ATTACH=full]41271[/ATTACH] [ATTACH=full]41272[/ATTACH] [ATTACH=full]41273[/ATTACH] [ATTACH=full]41274[/ATTACH] [ATTACH=full]41275[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Walentynkowe serduszko
Top
Bottom