Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Zrobiłam dziś te jagodzianki i mimo, że wyciekło z nich sporo soku wyszły pyszne. Już ich prawie nie ma, a miały być dla męża na jutro na wyjazd. Dostałam przykaz zrobienia następnych
To ciasto przypomina mi trochę kruchodrożdżowe na makowce, które zazwyczaj robię na Boże Narodzenie. Tata zachwycony. To, że popękały w trakcie pieczenia jakoś nie odjęło im uroku
pyyyszne!
zużyłam ponad 0,5 kg mąki, ale wyszło mi więcej niż 15
do jagód dodałam mąkę ziemniaczaną (nie wyciekło nic), a na wierzch kruszonkę z mąki razowej i lukier cyrynowy
Chciałabym upiec te jagodzianki tylko nie wiem czy mikser ma być ze zwykłą końcówką czy z taką z hakami do ciasta drożdżowego?
Zwykła końcówka do miksowania da rade wyrobić to ciasto?