Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Waniliowo-serowy smakołyk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nutka" data-source="post: 444247" data-attributes="member: 781"><p>Składniki:</p><p>1 kg chudego twarogu</p><p>pół opakowania margaryny</p><p>szklanka cukru</p><p>opakowanie proszku do pieczenia</p><p>4 jajka</p><p>opakowanie cukru waniliowego</p><p>budyń waniliowy (4 dag)</p><p>2 łyżki kaszy manny</p><p>cytryna</p><p></p><p>Przygotowanie:</p><p>Twaróg zemleć 3-krotnie. (Ja daję wiaderko śmietankowego i wiaderko waniliowego &quot;Zielona Łąka&quot; z Biedronki).</p><p>Cytrynę sparzyć i dokładnie wyszorować, następnie otrzeć skórkę i wycisnąć sok.</p><p>Utrzeć dokładnie twaróg z margaryną, cukrem i jajkami. </p><p>Następnie dodać proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy, kaszę mannę oraz sok i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszać.</p><p></p><p>Prostokątną formę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową i napełnić przygotowaną masą serową. Piec 60-70 minut w temp. 175 st. Sernik najlepiej podawać z bitą śmietaną i owocami.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z dodatku do &quot;Pani domu&quot;.</p><p>Moja Uwaga co do formy. Za pierwszym razem jak piekłam, to wzięłam normalną blachę dużą prostokątną i ciasto było cieniutkie. Za drugim razem piekłam w keksówce i było super, tyle że się rozłaziło trochę, być może dlatego że nie ma spodu. Ale jeśli chodzi o walory smakowe to po prostu wyśmienite. Niestety fotki nie załączę, bo nie mogę się doszukać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nutka, post: 444247, member: 781"] Składniki: 1 kg chudego twarogu pół opakowania margaryny szklanka cukru opakowanie proszku do pieczenia 4 jajka opakowanie cukru waniliowego budyń waniliowy (4 dag) 2 łyżki kaszy manny cytryna Przygotowanie: Twaróg zemleć 3-krotnie. (Ja daję wiaderko śmietankowego i wiaderko waniliowego "Zielona Łąka" z Biedronki). Cytrynę sparzyć i dokładnie wyszorować, następnie otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Utrzeć dokładnie twaróg z margaryną, cukrem i jajkami. Następnie dodać proszek do pieczenia, budyń, cukier waniliowy, kaszę mannę oraz sok i skórkę otartą z cytryny. Dokładnie wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową i napełnić przygotowaną masą serową. Piec 60-70 minut w temp. 175 st. Sernik najlepiej podawać z bitą śmietaną i owocami. Przepis pochodzi z dodatku do "Pani domu". Moja Uwaga co do formy. Za pierwszym razem jak piekłam, to wzięłam normalną blachę dużą prostokątną i ciasto było cieniutkie. Za drugim razem piekłam w keksówce i było super, tyle że się rozłaziło trochę, być może dlatego że nie ma spodu. Ale jeśli chodzi o walory smakowe to po prostu wyśmienite. Niestety fotki nie załączę, bo nie mogę się doszukać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Waniliowo-serowy smakołyk
Top
Bottom