- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
Warkoczyki z suszonymi pomidorami
Duży płat ciasta francuskiego
1 jajko
40 g suszonych pomidorów pociętych w paseczki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wycinamy radełkiem paski o szerokości 1 cm. Paski zaplatamy w warkocz. Do środka warkoczyka wtykamy suszone pomidory. Pieczemy w temp 210 stopni na złoty kolor (10-15 minut).
Ps Ciasto można przeciąć na połowę, wtedy warkoczyki są krótsze, ale łatwiej je się plecie.
Ps 2 Przepis pochodzi z książki : Picknick - Fein und leicht serviert
Duży płat ciasta francuskiego
1 jajko
40 g suszonych pomidorów pociętych w paseczki
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wycinamy radełkiem paski o szerokości 1 cm. Paski zaplatamy w warkocz. Do środka warkoczyka wtykamy suszone pomidory. Pieczemy w temp 210 stopni na złoty kolor (10-15 minut).
Ps Ciasto można przeciąć na połowę, wtedy warkoczyki są krótsze, ale łatwiej je się plecie.
Ps 2 Przepis pochodzi z książki : Picknick - Fein und leicht serviert