Krystyna9 @ 12 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=834364Bardzo się cieszę, że Ci smakowało. To jedno z moich ulubionych ciast. Tylko raz mi nie smakował - wtedy jak zrobiłam z kupnymi słoikowymi jabłkami (o czym chyba już pisałam?)Nie ma to jak własne przetwory![]()
abbra @ 16 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=846531Zrobiłam na święta - wyszło bardzo smaczne , chociaż nie tak piękne jak Twoje![]()
Miałam ciut za długą blachę i spód wyszedł dość cienki - masa makowa trochę go rozmoczyła i po prostu pod nią zniknął
No jak nie piękne, jak jest piękne![]()
![]()
Faktycznie nie widac dolnej warstwy ciasta. Ale śmiem podejrzewac o to mak. Moja masa była gęsta.
Ja podzieliłam swoje ciasto na dwie równe części i wyszło dobrze. Ale teraz jak będę robiła to wezmę większą częśc ciasta na spód, a mniejszą na górę.
Krystyna9 @ 17 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=846875No jak nie piękne, jak jest piękne![]()
![]()
Faktycznie nie widac dolnej warstwy ciasta. Ale śmiem podejrzewac o to mak. Moja masa była gęsta.
Ja podzieliłam swoje ciasto na dwie równe części i wyszło dobrze. Ale teraz jak będę robiła to wezmę większą częśc ciasta na spód, a mniejszą na górę.Krysiu , kupiłam masę makową innej firmy niż zwykle - rzadkawa była , chociaż trochę tej "wody" odlałam - i rozciapała spód .
A wydawało mi się , że równo podzieliłam ciasto
Jak będę robiła kiedyś powtórkę , to zrobię własnoręcznie masę makową - nie może się nie udać![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.