- Lis 28, 2005
- 3,760
- 0
- 0
Mlode warzywa z patelnii grillowej
“Babies”:
2 mlode kapustki bok choy
kilka mlodych cukinii
kilka mlodych patisonow
Marynata:
1/4 filizanki oliwy
1 lyzeczka oleju chilli
1 lyzka sosu sojowego
1/2 lyzeczki tahini (pasty sezamowej)
1/2 lyzeczki pasty ostro-kwasniej
1/2 lyzeczki musztardy
2 zabki czosnku
1 lyzeczka “zapachu wedzonego” (mozna ominac spokojnie)
Przygotowac warzywa: umyc, przekroic na pol. Wszystkie skladniki dokladnie zmiksowac. Zalac marynata warzywa. Zostawic na jakis czas by “przeszly”. Smazyc na patelnii grillowej lub prawdziwym grillu.

“Babies”:
2 mlode kapustki bok choy
kilka mlodych cukinii
kilka mlodych patisonow

Marynata:
1/4 filizanki oliwy
1 lyzeczka oleju chilli
1 lyzka sosu sojowego
1/2 lyzeczki tahini (pasty sezamowej)
1/2 lyzeczki pasty ostro-kwasniej
1/2 lyzeczki musztardy
2 zabki czosnku
1 lyzeczka “zapachu wedzonego” (mozna ominac spokojnie)
Przygotowac warzywa: umyc, przekroic na pol. Wszystkie skladniki dokladnie zmiksowac. Zalac marynata warzywa. Zostawic na jakis czas by “przeszly”. Smazyc na patelnii grillowej lub prawdziwym grillu.
