- Lis 28, 2005
- 33,925
- 6,344
- 113
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...pryska&st=0
Ja zazwyczaj moczę wcześniej w mleku. Tym razem nie miałam mleka, to zastosowałam eksperymentalnie mączna panierkę. Prawie nie pryskało.
Moja koleżanka ma inną metodę - rozgrzewa na patelni tłuszcz z wodą i na niego wrzuca wątróbkę. Twierdzi, że wtedy nie pryska.
Jak się ją wrzuca na podsmażoną/uduszoną wcześniej cebulę, też nie pryska.
Ja zazwyczaj moczę wcześniej w mleku. Tym razem nie miałam mleka, to zastosowałam eksperymentalnie mączna panierkę. Prawie nie pryskało.
Moja koleżanka ma inną metodę - rozgrzewa na patelni tłuszcz z wodą i na niego wrzuca wątróbkę. Twierdzi, że wtedy nie pryska.
Jak się ją wrzuca na podsmażoną/uduszoną wcześniej cebulę, też nie pryska.
Ostatnią edycję dokonał moderator: