Wątróbki drobiowe w czerwonym winie*

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
Yrso, przepraszam, że nie odpisałam. Ale też mi się wydaje, że na jedną osobę to tak 200 - 300g.

Jeśli chodzi o słodkie wino to ja bym chyba nie kombinowała, ale ja nie lubię np. wątróbki z owocami, które przecież dodają słodyczy. Wiele osób tak jada więc może by pasowało. Nie mój smak po prostu ;)
Z białym winem może też wyjdzie, mi najbardziej pasuje czerwone wytrawne. I tak zawsze kupuję osobno wino do gotowania, bo wina u mnie długo nie czekają aż ktoś sie nad nimi zlituje
icon_mrgreen.gif


Kiedyś jadłam taką wątróbkę w restauracji po prostu i próbowałam w domu odtworzyć przepis, co uważam, że mi się udało. Nie będę ukrywać, że się zbytnio nie zastanawiałam nad modyfikacjami ;)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy