Wątróbki drobiowe*

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
właśnie robię je na dzisiejsze drugie danie
icon_wink.gif

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Oto mój wczorajszy obiad. Ponieważ nie miałam ochoty na ziemniaki, do wątróbek ugotowałam ryż i zrobiłam sałatkę z rukoli w roli głównej z oliwą. Wątróbki pyyycha:mniam:
Do wąrtóbek dodałam jedynie natkę.

Załączniki

• DSC07109.JPG
    DSC07109.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kinia260579

Member
Lis 15, 2007
432
0
0
uwielbiam watrobke drobiowa, tylko u mnie bardzo trudno dostac, czasem mrozona sie trafi...doprawdy nie wiem co Irlandczycy robia z podrobami...tzn. wieprzowa i jagnieca dostane, ale ja chce drobiowa!
przepis wydaje sie naprawde smakowity, mam nadzieje, ze jakpomecze rzeznika, to cos dla mnie wykombinuje
icon_mrgreen.gif

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
też zrobiłam. Osobiście nie lubię wątróbki, ale muszę robić bo zdrowe
icon_smile.gif
I bardzo mi smakowało. Na pewno będę jeszcze robić. Teraz jednak mąż męczy mnie o wątróbkę z jabłkami, a nie widze na cincinie przepisu
icon_sad.gif

ptysza

Member
Sie 14, 2007
50
0
0
Właśnie zjadłam wątróbkę wg Twojego przepisu. Wyszła naprawdę super. Skusiłam się głównie przez śmietanę, która podałaś
icon_smile.gif
Co prawda nie użyłam głubczyckiej bo mieszkam we Wrocławiu, a tutaj takiej nie dostanę - ale pochodzę z Głubczyc i też uważam, że jest najlepsza
icon_smile.gif

Poniżej zdjęcia tych pyszności! Aha chciałam dodać, że jeśli na ten temat wejdzie ktoś kto nie lubi wątróbki to niech sobie wbije do głowy, że to często prze to, że jadł źle przygotowaną. Niech spróbuje tego przepisu i też pokocha wątróbkę. Ważne jest też aby wątróbka była świeża, ja kupuję z małym mięsnym, gdzie wiem, że długo nie leży.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    69.6 KB · Wyświetleń: 1
  • 2.jpg
    2.jpg
    87.2 KB · Wyświetleń: 1
  • 3.jpg
    3.jpg
    73.3 KB · Wyświetleń: 1
  • 4.jpg
    4.jpg
    69.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ptysza! Jakie apetyczne zdjęcia!
No i cieszę się bardzo że smakowało - ja też uważam że ktoś kto nie lubi wątróbki nie jadł jej po prostu dobrze zrobionej
icon_biggrin.gif

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Zdumiewajaco smaczne- to mowie ja, Jarzabek, ktory watrobki nie lubi.
Wilk stwierdzil, ze napchany jest do wypeku, a pol godziny pozniej znalazlam go w kuchni, wyzarajacego resztki z patelni. Na pytanie co z jego wypekiem, oznajmil radosnie, ze juz spalil
icon_lol.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
icon_lol.gif

Mój mąż robi podobnie
icon_lol.gif
on nie lubi się przejadać, ale tej wątróbce nie potrafi się oprzeć.

Cieszę się że smakowało
icon_smile.gif

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Bardzo mi sie podoba ten przepis. Z tym, ze ja moge chyba tylko zmieszac jogurt ze smietana. A moze nawet uzyc greckiego. Tak jak robie kurczka w curry.

joanka385

Member
Sie 4, 2008
50
1
0
Witam,rzadko piszę,ale często korzystam z tego forum od 2 lat- z sukcesem!
Robię identyczną wątróbkę,dodaję do duszonej cebulki kilka skrojonych pieczarek.Myślę,że to dodatkowo wzbogaca smak sosiku...
Super proste i pyszne danie.polecam.

Nejka

Member
Kwi 20, 2009
9
0
0
kinia260579 @ 17 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=717942doprawdy nie wiem co Irlandczycy robia z podrobami...tzn. wieprzowa i jagnieca dostane, ale ja chce drobiowa!
Jak to? A ja wlasnie 2 godziny temu kupilam w centrum Dublina 2 kg chicken liver (watrobki z kurczaka). Watrobke kupujemy zwykle u innego rzeznika ( u niego kupujemy tylko ja), ale dzis u ulubionego rzeznika oprocz slusznego kawala pieknej i swiezej wolowiny kupilam tez watrobke drobiowa.

- - - - -

Jak ogladam Wasze zdjecia, robie sie coraz bardziej glodna. Ja chce do domu, do kuchni...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy