Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Watruszki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 459597" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Watruszki z Izbushki, czyli drożdżowe bułeczki z serem</strong></p><p></p><p><strong>Składniki ciasta: </strong></p><p>500 g mąki </p><p>40 g świeżych drożdży </p><p>325 ml mleka </p><p>50 g cukru </p><p>1/2 łyżeczki soli </p><p>1/2 łyżki majonezu </p><p>50 ml oleju słonecznikowego </p><p></p><p><strong>Składniki nadzienia: </strong></p><p>500 g twarogu </p><p>3 łyżki cukru </p><p>4 żółtka </p><p>2 łyżki śmietany </p><p>2 łyżki rozpuszczongo masła </p><p>1 łyżka mąki </p><p>tarta skórka z cytryny lub wanilia </p><p></p><p><strong>inny </strong><strong>przepis na nadzienie: </strong> </p><p>200 g twarogu </p><p>10 g masła </p><p>1-2 jajka </p><p>25 g cukru </p><p>10 g mąki </p><p>szczypta soli </p><p>ewentualnie wanilia </p><p></p><p><strong>Wykonanie: </strong>Przygotować ciasto drożdżowe tak samo, jak na inne drożdżowe bułeczki i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki, układać je na posmarowanej masłem blasze w odległości ok. 4-5 cm jedna od drugiej i zostawić do wyrośnięcia na 10 - 15 minut. </p><p>Wymieszać składniki nadzienia. </p><p>W wyrośniętych bułeczkach spodnią stroną szklanki zrobić wgłębienia i wypełniać je masą twarogową. </p><p>Po upieczeniu smarować roztopionym masłem. </p><p></p><p>Przepis pochodzi z <strong>Izbushki</strong> i jest autorstwa <strong>Lavender Dream</strong>:</p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=418#post418" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=418#post418</a></p><p></p><p>Moje watruszki:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 459597, member: 1024"] [B]Watruszki z Izbushki, czyli drożdżowe bułeczki z serem[/B] [B]Składniki ciasta: [/B] 500 g mąki 40 g świeżych drożdży 325 ml mleka 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżki majonezu 50 ml oleju słonecznikowego [B]Składniki nadzienia: [/B] 500 g twarogu 3 łyżki cukru 4 żółtka 2 łyżki śmietany 2 łyżki rozpuszczongo masła 1 łyżka mąki tarta skórka z cytryny lub wanilia [B]inny [/B][B]przepis na nadzienie: [/B] 200 g twarogu 10 g masła 1-2 jajka 25 g cukru 10 g mąki szczypta soli ewentualnie wanilia [B]Wykonanie: [/B]Przygotować ciasto drożdżowe tak samo, jak na inne drożdżowe bułeczki i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki, układać je na posmarowanej masłem blasze w odległości ok. 4-5 cm jedna od drugiej i zostawić do wyrośnięcia na 10 - 15 minut. Wymieszać składniki nadzienia. W wyrośniętych bułeczkach spodnią stroną szklanki zrobić wgłębienia i wypełniać je masą twarogową. Po upieczeniu smarować roztopionym masłem. Przepis pochodzi z [B]Izbushki[/B] i jest autorstwa [B]Lavender Dream[/B]: [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=418#post418"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?p=418#post418[/URL] Moje watruszki: [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Watruszki
Top
Bottom