Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Wegańskie muffinki ananasowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 968374" data-attributes="member: 1443"><p>Oryginalny przepis znalazła Margot:</p><p><a href="http://ilovetofu-cb.blogspot.com/2010/03/muffiny-podwojnie-ananasowe.html" target="_blank">http://ilovetofu-cb.blogspot.com/2010/03/m...-ananasowe.html</a> ale szczerze mówiąc efekt za bardzo mnie nie zachwycił, po pierwsze wyszedł lekki zakalec, po drugie muffiny przypominały bardziej pierniki niż muffinki ananasowe, w kisiel ananasowy na wierzch nie chciało mi się bawić, pokombinowałam i zrobiłam własną wersję:</p><p></p><p>1,5 - 1,75 szklanki mąki tortowej</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1/4 łyżeczki cynamonu</p><p>1/8 łyżeczki imbiru w proszku</p><p>0,5 puszki ananasa w plastrach + dodatkowo 3 plastry pokrojone na małe kawałki</p><p>0,5 syropu z puszki od ananasa</p><p>mała garść kandyzowanej skórki pomarańczowej</p><p>1/4 szklanki oleju</p><p>1/3 szklanki cukru trzcinowego (dark muscovado)</p><p></p><p>Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C., w jednej misce połączyć plastry ananasa, syrop, olej, cukier, skórkę pomarańczową i zmiksować na gładką masę, w drugiej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia cynamon i imbir, wlać mokre do suchego, dorzucić kawałki ananasa, wymieszać i ewentualnie dosypać mąki. Blachę do muffinków wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami, nałożyć masę do 3/4 wysokości, piec przez 25 minut, wyciągnąć na drucianą siateczkę i ostudzić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 968374, member: 1443"] Oryginalny przepis znalazła Margot: [URL="http://ilovetofu-cb.blogspot.com/2010/03/muffiny-podwojnie-ananasowe.html"]http://ilovetofu-cb.blogspot.com/2010/03/m...-ananasowe.html[/URL] ale szczerze mówiąc efekt za bardzo mnie nie zachwycił, po pierwsze wyszedł lekki zakalec, po drugie muffiny przypominały bardziej pierniki niż muffinki ananasowe, w kisiel ananasowy na wierzch nie chciało mi się bawić, pokombinowałam i zrobiłam własną wersję: 1,5 - 1,75 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu 1/8 łyżeczki imbiru w proszku 0,5 puszki ananasa w plastrach + dodatkowo 3 plastry pokrojone na małe kawałki 0,5 syropu z puszki od ananasa mała garść kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/4 szklanki oleju 1/3 szklanki cukru trzcinowego (dark muscovado) Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C., w jednej misce połączyć plastry ananasa, syrop, olej, cukier, skórkę pomarańczową i zmiksować na gładką masę, w drugiej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia cynamon i imbir, wlać mokre do suchego, dorzucić kawałki ananasa, wymieszać i ewentualnie dosypać mąki. Blachę do muffinków wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami, nałożyć masę do 3/4 wysokości, piec przez 25 minut, wyciągnąć na drucianą siateczkę i ostudzić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Wegańskie muffinki ananasowe
Top
Bottom