Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wegeburgery z pieczonego bakłażana.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1558585" data-attributes="member: 422"><p>Punktem wyjścia był przepis z <a href="http://harmonious-delicious.blogspot.com/2012/06/vege-burgers-from-baked-eggplant-wege.html" target="_blank">tego</a> bloga, trochę pozmieniałam.</p><p></p><p>2 bakłażany</p><p>2 marchewki</p><p>jajko</p><p>niewielka cebula</p><p>ząbek czosnku</p><p>zielona pietruszka</p><p>bułka tarta</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>-bakłażana podzieliłam na cztery części, posypałam solą i odstawiłam na pół godziny,</p><p>-osuszyłam go, wpakowałam do piekarnika razem z obraną marchewką na trochę ponad godzinę w temperaturze 180 stopni,</p><p>- wystudziłam, zmieliłam razem z czosnkiem i cebulą, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami,</p><p>- odpowiednią konsystencję uzyskałam dodając bułkę tartą, bo masa była zbyt lepka i mokra, żeby formować z nich cokolwiek, </p><p>- uformowałam kotleciki i usmażyłam na rumiano.</p><p></p><p>Dobre wyszły, będę je robić, ale następnym razem albo nie dodam marchewki, albo dodam symbolicznie, bo dla mnie smak był zbyt słodki, pewnie właśnie przez marchewkę. Poza tym spróbuję masę bakłażanową wymieszać z kaszą jaglaną (ugotowaną rzecz jasna). Może dodam też kiedyś sera? W każdym razie bakłażan jako składnik wyjściowy wydaje mi się dobrym pomysłem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1558585, member: 422"] Punktem wyjścia był przepis z [URL="http://harmonious-delicious.blogspot.com/2012/06/vege-burgers-from-baked-eggplant-wege.html"]tego[/URL] bloga, trochę pozmieniałam. 2 bakłażany 2 marchewki jajko niewielka cebula ząbek czosnku zielona pietruszka bułka tarta sól i pieprz -bakłażana podzieliłam na cztery części, posypałam solą i odstawiłam na pół godziny, -osuszyłam go, wpakowałam do piekarnika razem z obraną marchewką na trochę ponad godzinę w temperaturze 180 stopni, - wystudziłam, zmieliłam razem z czosnkiem i cebulą, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami, - odpowiednią konsystencję uzyskałam dodając bułkę tartą, bo masa była zbyt lepka i mokra, żeby formować z nich cokolwiek, - uformowałam kotleciki i usmażyłam na rumiano. Dobre wyszły, będę je robić, ale następnym razem albo nie dodam marchewki, albo dodam symbolicznie, bo dla mnie smak był zbyt słodki, pewnie właśnie przez marchewkę. Poza tym spróbuję masę bakłażanową wymieszać z kaszą jaglaną (ugotowaną rzecz jasna). Może dodam też kiedyś sera? W każdym razie bakłażan jako składnik wyjściowy wydaje mi się dobrym pomysłem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Wegeburgery z pieczonego bakłażana.
Top
Bottom