- Gru 10, 2007
- 1,309
- 0
- 0

Przepis wpisuję, choć nie jestem do końca przekonana czy mi ten 'kawior' smakuje. Jutro ciąg dalszy testów

6 łyżek oleju
3 cebule (jedną zastąpiłam szczypiorkiem),
175-200 g zielonego groszku - mrożonego lub świeżego (dałam 300 g a fasolkę pominęłam),
115-150 g fasolki szparagowej - jw.,
30 połówek orzechów włoskich,
3 jajka na twardo,
sól i pieprz
Cebulę posiekać i przesmażyć na oleju aż się zrumieni. Dodać groszek, sól i pieprz i smażyć aż będzie miękki (pod koniec smażenia dodałam posiekany szczypiorek). Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i posiekać. Jeśli masa jest za sucha dodać troche oleju.
Z braku robota, jajka i orzechy posiekałam ręcznie, a potem wszystkie składniki zmiksowałam niezbyt dokładnie 'żyrafą'.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: