WEGETARIANSKI PASZTET

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
markoto @ 7 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=725498Mam pytanie odnosnie tego puree to maja byc zieminiaki ugotowane i rozciaptane czy takie puree z paczki??
ugotowane i rozciapane
icon_mrgreen.gif

sywla

Member
Sty 3, 2008
481
0
0
Pasztet jeszcze ciepły
icon_mrgreen.gif
, pycha! Jest tak smaczny, że sam równie pysznie smakuje.

DSC07417.JPG

A tu wersja na kanapce z ogórkiem małosolnym
lecker.gif

DSC07425.JPG

Wchodzi do mojego menu
daumen.gif

Załączniki

• DSC07417.JPG
    DSC07417.JPG
    2.2 MB · Wyświetleń: 2
  • DSC07425.JPG
    DSC07425.JPG
    1.8 MB · Wyświetleń: 2

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Margot, a dałoby się zamienić na coś tę bułkę tartą? Upiekłabym bratu, ale on nie może laktozy (zamieniłabym masło na olej) ani glutenu- i tu nie mam pomysłu.

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
Lis,nie robiłam jeszcze inaczej , ale tak dumam
-bułka bezglutenowa , chyba sa takie gotowe
gruebel_2.gif
, to chyba tak najłatwiej
-ale mąki (mniej chyba) takie (samemu można w jakimś młynku mielić nawet) jak ryżowa , jaglana, kukurydziana, gryczana nie palona, mieszane lub nie (gryczana by pasowałaby jak ulał)
-ale też ugotowana nasypko kasza , tej dałabym ze szklankę i znowu gryczana( nie palona), jaglana , ryz na pewno by się udało , może ciut gorzej by się kroiło ,ale nie jestem pewna czy gorzej

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
Mam pytania: soczewicę należy przed gotowaniem namoczyć?
Czy ma jakieś znaczenie kiedy dodamy orzechy (nie znalazłam w przepisie)?

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
Od dawna chodził za mną pomysł, aby zrobić coś z soczewicy, najlepiej pasztet. Dzięki bardzo za pomoc w realizacji:)) Jaka powinna być konsystencja przed pieczeniem, tak by po upieczeniu można było kroić i nie był jednocześnie za suchy?

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
polączyłam składniki, upiekłam i chyba gdzieś popełniłam błąd, ponieważ mój pasztet nadaje się do smarowania a nie krojenia. W smaku - super i na pewno zrobię go jeszcze raz, tylko pomajstruję z konsystencją
cfist.gif

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
tak, wg proporcji, ale co tam - smak rekompensuje; może masa była b. wilgotna i stąd po upieczeniu też luźniejszy. Następnym razem dosypię może trochę więcej bułki tartej, tak żeby konsystencja była zbliżona np. do kotletów mielonych
cook.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy