- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Węgierska zupa rybna
Łosoś 500 g (dałam inne ryby)
Ziemniak 3 sztuki
Cebula 1 sztuka
Czerwona papryka 1 sztuka
Papryka 1 łyżeczka
Liść laurowy 1 sztuka
Sól do smaku
Zielone do smaku
Woda 2,5 l
Zmielony czarny pieprz do smaku
Pomidory 2 sztuki
Koncentrat Pomidorowy 2 łyżki
1. Czyścimy ryby. Oddziel filet, ostrożnie wybierz ości i pokrój na małe kawałki
2. głowę, płetwy, ogon i skórę zalać zimną wodą, dodaj liść laurowy i gotuj przez 15–20 minut. Następnie przecedzić bulion.
3. Obierz i posiekaj cebulę i usmaż ją na złoty kolor na patelni.
4. Sparz pomidory wrzącą wodą i obierz je, a następnie pokrój w kostkę
5. Dodaj paprykę do cebuli, a po minucie - koncentrat pomidorowy i pomidory. Wszystko razem smażyć przez 3-5 minut.
6. Pokrój ziemniaki i paprykę. Dodaj je do bulionu i gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj plastry fileta , smażone pomidory, sól, pieprz i gotuj do miękkości.
7. Dodaj posiekaną zieleninę do przygotowanej zupy.
https://eda.ru/recepty/supy/vengerskaja-uha-45067

Łosoś 500 g (dałam inne ryby)
Ziemniak 3 sztuki
Cebula 1 sztuka
Czerwona papryka 1 sztuka
Papryka 1 łyżeczka
Liść laurowy 1 sztuka
Sól do smaku
Zielone do smaku
Woda 2,5 l
Zmielony czarny pieprz do smaku
Pomidory 2 sztuki
Koncentrat Pomidorowy 2 łyżki
1. Czyścimy ryby. Oddziel filet, ostrożnie wybierz ości i pokrój na małe kawałki
2. głowę, płetwy, ogon i skórę zalać zimną wodą, dodaj liść laurowy i gotuj przez 15–20 minut. Następnie przecedzić bulion.
3. Obierz i posiekaj cebulę i usmaż ją na złoty kolor na patelni.
4. Sparz pomidory wrzącą wodą i obierz je, a następnie pokrój w kostkę
5. Dodaj paprykę do cebuli, a po minucie - koncentrat pomidorowy i pomidory. Wszystko razem smażyć przez 3-5 minut.
6. Pokrój ziemniaki i paprykę. Dodaj je do bulionu i gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj plastry fileta , smażone pomidory, sól, pieprz i gotuj do miękkości.
7. Dodaj posiekaną zieleninę do przygotowanej zupy.
https://eda.ru/recepty/supy/vengerskaja-uha-45067