- Wrz 25, 2004
- 20,571
- 3
- 0
25dag makaronu
4 jajka
4 łyżki cukru
10 dag rodzynek
10 dag łuskanych orzechów
cukier waniliowy
otarta skórka z cytryny
tłuszcz i bułka tarta
Ugotować makaron na półtwardo.
Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze ubijać.
Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkłócić, dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i odsączone rodzynki, posiekane orzechy i na koniec pianę z białek.
Wszystko wymieszać z makaronem i włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką.
Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut.
Podawać z bitą śmietaną
(Przepis pochodzi z książeczki Przepisy Czytelników)
Często to danko robiłam na początku mojego małżeństwa, bo mój mąż uwielbia słodkie obiadki
4 jajka
4 łyżki cukru
10 dag rodzynek
10 dag łuskanych orzechów
cukier waniliowy
otarta skórka z cytryny
tłuszcz i bułka tarta
Ugotować makaron na półtwardo.
Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze ubijać.
Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkłócić, dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i odsączone rodzynki, posiekane orzechy i na koniec pianę z białek.
Wszystko wymieszać z makaronem i włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką.
Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut.
Podawać z bitą śmietaną
(Przepis pochodzi z książeczki Przepisy Czytelników)
Często to danko robiłam na początku mojego małżeństwa, bo mój mąż uwielbia słodkie obiadki
Ostatnią edycję dokonał moderator: