Wiedeński tort cytrynowy

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
A może ten "klapnięty" da się uratować, przekrawając go na dwie części zamiast trzech? Wtedy będzie więcej kremu w jednym miejscu, co nie musi mu popsuć smaku. Zastanów się.
 

jswm

Member
Lut 3, 2007
373
0
0
seniorka @ 11 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=844830A może ten "klapnięty" da się uratować, przekrawając go na dwie części zamiast trzech? Wtedy będzie więcej kremu w jednym miejscu, co nie musi mu popsuć smaku. Zastanów się.
upiekłam jednak drugi , klapł trochę mniej
rofl.gif


wyszedł całkiem fajnie - jubilat był zachwycony
 

tamanu

Member
Cze 9, 2008
11
0
0
Upiekłam ten tort na święta. Niestety nie wyszedł taki smakowity jak się zapowiadał. Po pierwsze biszkopt wyglądał pięknie jedynie w piekarniku. Krótki czas po wyjęciu opadł mimo, że piekłam go dłużej niż zalecano w przepisie. Po drugie, jak dla mnie, masa jest zdecydowanie za słodka i zbyt "płynąca".
Podsumowując, swój klapnięty biszkopt przekroiłam na pół a trzeci placek zrobiłam z małych biszkoptów zakupionych w sklepie. Lukier sobie darowałam. Dołączam fotkę kawałka ciasta, na której dodatkowo widać niewielki zakalec na spodzie
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • ciasto.jpg
    ciasto.jpg
    469.1 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy