Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiejska tarta ze śliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1593661" data-attributes="member: 1142"><p>Robilam kruche ciasto z olejem kokosowym w formie stalej o temp pokojowej i schlodzonym porzadnie w lodowce. Nie bylam zadowolona z rezulatatow. </p><p>A, ze zalezalo mi bardzo na alternatywnym skladniku w kruchym ciescie ze wzgledu na diete mojej corki, to szperalam w necie w poszukiwaniu innego rozwiazania. Znalazlam post, w ktorym autorka opisala jak z powodzeniem przygotowuje ciasto kruche z olejem kokosowym. Otoz, jak sie okazuje, bledem jest zalozenie, ze olej kokosowy zachowa sie jak maslo i polaczy w identyczny sposob po posiekaniu go z maka. Sprobowalam wiec nowego podejcia, w ktoym olej najpierw nalezy rozpuscic, a nastepnie schlodzic do temp pokojowej. Make (raz uzylam razowej pszenno- orkiszowej, innym razem samej okriszowej), wymieszalam z sola/cukrem, a nastepnie dodawalam po 2 lyzki uplynnionego oleju, skrapiajac nim make i wrabiajac palacami az powstaly grudki. Na koniec dodalam kilka lyzek lodowatej wody i zbilam wszystko w kule. Ciasto kruszy sie nieco w tym stanie i jest powiedzialabym raczej twarde, ale zupelnie zmienia sie po odpoczynku 30 min w lodowce. Takie odpoczete rozwalkowalam i dalej postapowlam jak zwykle z kruchym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1593661, member: 1142"] Robilam kruche ciasto z olejem kokosowym w formie stalej o temp pokojowej i schlodzonym porzadnie w lodowce. Nie bylam zadowolona z rezulatatow. A, ze zalezalo mi bardzo na alternatywnym skladniku w kruchym ciescie ze wzgledu na diete mojej corki, to szperalam w necie w poszukiwaniu innego rozwiazania. Znalazlam post, w ktorym autorka opisala jak z powodzeniem przygotowuje ciasto kruche z olejem kokosowym. Otoz, jak sie okazuje, bledem jest zalozenie, ze olej kokosowy zachowa sie jak maslo i polaczy w identyczny sposob po posiekaniu go z maka. Sprobowalam wiec nowego podejcia, w ktoym olej najpierw nalezy rozpuscic, a nastepnie schlodzic do temp pokojowej. Make (raz uzylam razowej pszenno- orkiszowej, innym razem samej okriszowej), wymieszalam z sola/cukrem, a nastepnie dodawalam po 2 lyzki uplynnionego oleju, skrapiajac nim make i wrabiajac palacami az powstaly grudki. Na koniec dodalam kilka lyzek lodowatej wody i zbilam wszystko w kule. Ciasto kruszy sie nieco w tym stanie i jest powiedzialabym raczej twarde, ale zupelnie zmienia sie po odpoczynku 30 min w lodowce. Takie odpoczete rozwalkowalam i dalej postapowlam jak zwykle z kruchym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wiejska tarta ze śliwkami
Top
Bottom