terjon @ 6 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=831661Margot dziękuję.No cóż.W końcu jestem córką piekarzaA tak na poważnie to posługuję się tylko trzema przepisami na pieczywo i to cała moja wiedza w tym temacie.Jakoś bardziej ciągnie mnie do smacznych i ładnych ciast.![]()
ale chleby tez masz ładne ,bardzo ładnei pewnie smaczne![]()
oliweczka @ 7 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=832121Terjon, przepiekne te Twoje wypieki!!!!
Oczywiscie musze chlebek wg Twojego przepisu zrobic ( dzieki serdeczne za przepis!) - tylko powiedz- na te maki owsiane i grochowa moge sobie po prostu zmielic groch i platki w mlynku do kawy?Tak Oliweczka.W przypadku tego chleba na zakwasie mielę kasze gryczaną ,płatki owsiane i groch na mąkę właśnie w młynku do kawy.Trochę ten chleb przykryty folią aluminiową wyszedł mi za wilgotny .Dlatego następnym razem przekłuje folię aby para miała gdzie się ulatniać.Zwróć na to uwagę jeśli będziesz piekła według tego przepisu a la serbskiego kołacza.Jak widzisz cały czas się uczę i eksperymentuje.
oliweczka @ 16 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=835902dzieki Terjon
bede piec
ciekawe, czy sie domysla, ze w srodku jest groch zmielony
Oliweczka .Nie zraź się do tego chleba bo drugie wyrastanie trwa też dosyć długo.U mnie około czterech godzin.
Karibe i Asika .Jeśli lubicie zabawy manualne to jest to coś dla Was.Przepis na chlebek może być jakikolwiek,który Wam wychodzi.Pozdr.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.