Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wielkanocna baba rosyjska, czyli kulicz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 1517975" data-attributes="member: 1215"><p>Podłóż papier do pieczenia ucięty w formie prostokąta tak, żeby tworzył tubę. Trzeba go posmarować tłuszczem z obu stron. Na dno wsadziłam kółeczko z papieru, też posmarowane.</p><p>Osobiście uważam, że pieczenie w puszkach to zły pomysł. Piekłam w zeszłym roku. Ciasto udało się pięknie, ale piekarnik śmierdział lakierem z puszek, początkowo ciasto też, potem wywietrzało ale ja serca do niego nie miałam. Może puszki były felerne, słabe jakościowo.</p><p>Najlepsze są jednak babeczki z tego samego ciasta pieczone w mniejszych babkowych foremkach .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 1517975, member: 1215"] Podłóż papier do pieczenia ucięty w formie prostokąta tak, żeby tworzył tubę. Trzeba go posmarować tłuszczem z obu stron. Na dno wsadziłam kółeczko z papieru, też posmarowane. Osobiście uważam, że pieczenie w puszkach to zły pomysł. Piekłam w zeszłym roku. Ciasto udało się pięknie, ale piekarnik śmierdział lakierem z puszek, początkowo ciasto też, potem wywietrzało ale ja serca do niego nie miałam. Może puszki były felerne, słabe jakościowo. Najlepsze są jednak babeczki z tego samego ciasta pieczone w mniejszych babkowych foremkach . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wielkanocna baba rosyjska, czyli kulicz
Top
Bottom