- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Wieżę z bakłażanów robi sie tak:
Składniki:
Bakłażan
sól
pieprz
natka pietruszki
troche oliwy
czosnek
Bakłażana kroimy na cienkie plasterki (0,5 cm)
Solimy, czekamy az puści sok.
Nastepnie grilujemy na patelni grillowej lub na zwykłej - na odrobinie oliwy
Miękkie krążki bakłażana smarujemy odrobiną startego czosnku, pieprzymy, posypujemy natką, na to kładziemy kolejne plastry, z każdym robiąc to samo.
Mozna jeść na ciepło, ale taka wieża wyjęta z lodówki nastepnego dnia - mmmmm. Pycha na kanapce.
Składniki:
Bakłażan
sól
pieprz
natka pietruszki
troche oliwy
czosnek
Bakłażana kroimy na cienkie plasterki (0,5 cm)
Solimy, czekamy az puści sok.
Nastepnie grilujemy na patelni grillowej lub na zwykłej - na odrobinie oliwy
Miękkie krążki bakłażana smarujemy odrobiną startego czosnku, pieprzymy, posypujemy natką, na to kładziemy kolejne plastry, z każdym robiąc to samo.
Mozna jeść na ciepło, ale taka wieża wyjęta z lodówki nastepnego dnia - mmmmm. Pycha na kanapce.
