- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Bakłazana pokroić w plastry, posolić, odłozyć.. po 30 min spłukać. Wyciąć kółka jednakowej wielkości. Z mniejszych plastrów wyciąc serca lub inne wzory.
Smazyć na oliwie na grillowej patelni
Ułozyć na zmianę w zaroodpornym naczyniu:
bakłazany posmarowane sosem z czerwonych pomidorów i czosnku (lub połozyć kawałek suszonego pomidora)
pokruszoną lub pokrojona fetę
plaster mozzarelli itp. .. ostatnia warstwa – sery
Przygotowac sos:
Zmiksowac 1 papryczkę chilli i 1 ząbek czosnku z oliwą z winogron, sola i pieprzem
mozna tak podac
z lotu ptaka
Smazyć na oliwie na grillowej patelni
Ułozyć na zmianę w zaroodpornym naczyniu:
bakłazany posmarowane sosem z czerwonych pomidorów i czosnku (lub połozyć kawałek suszonego pomidora)
pokruszoną lub pokrojona fetę
plaster mozzarelli itp. .. ostatnia warstwa – sery
Przygotowac sos:
Zmiksowac 1 papryczkę chilli i 1 ząbek czosnku z oliwą z winogron, sola i pieprzem
mozna tak podac


z lotu ptaka
