Przepis pochodzi z Kulinarnego Atlasu Świata z rozdziału - kuchnia rosyjska.
Składniki
2 - 3 gotowane ziemniaki
1 gotowany burak
1 gotowana marchewka
2 - 3 kiszone ogórki
10 dkg szczypiorku lub cebuli dymki (wzięłam pęczek szczypiorku)
10 dkg kiszonej kapusty
olej słonecznikowy (brałam kujawski)
ocet
sól, pieprz
Do dekoracji
krążki czerwonej cebuli
ćwiartki jajka na twardo
koperek, natka
Obrane warzywa i ogórki kroimy w kostkę. Szczypior lub dymkę siekamy, dodajemy odciśniętą kapustę (ja ją lekko przesiekałam). Mieszamy z olejem, przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Dekorujemy ćwiartkami jaj, krążkami czerwonej cebuli, oprószamy posiekanym koperkiem lub natką.
Składniki
2 - 3 gotowane ziemniaki
1 gotowany burak
1 gotowana marchewka
2 - 3 kiszone ogórki
10 dkg szczypiorku lub cebuli dymki (wzięłam pęczek szczypiorku)
10 dkg kiszonej kapusty
olej słonecznikowy (brałam kujawski)
ocet
sól, pieprz
Do dekoracji
krążki czerwonej cebuli
ćwiartki jajka na twardo
koperek, natka
Obrane warzywa i ogórki kroimy w kostkę. Szczypior lub dymkę siekamy, dodajemy odciśniętą kapustę (ja ją lekko przesiekałam). Mieszamy z olejem, przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem. Dekorujemy ćwiartkami jaj, krążkami czerwonej cebuli, oprószamy posiekanym koperkiem lub natką.