Na zimowe wieczory, kiedy czujemy, że chwyta nas przeziębienie, dobre jest grzane czerwone wino. Podajemy je w malutkich kamionkowych szklaneczkach, filiżankach lub szklankach z grubego szkła. Przepis znaleziony i wypróbowany ze „Smaków i aromatów”, właśnie dzisiaj.
Składniki
- 1 butelka lekkiego czerwonego wina (ja miałam włoskie DON SIMON Vino Tinto)
- 5 łyżeczek cukru
- 5 gożdzików
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
W emaliowanym garnku podgrzać wino z przyprawami i cukrem. Podawać gorące. I to wszystko. Smacznego. Naprawdę rozgrzewa.
Składniki
- 1 butelka lekkiego czerwonego wina (ja miałam włoskie DON SIMON Vino Tinto)
- 5 łyżeczek cukru
- 5 gożdzików
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
W emaliowanym garnku podgrzać wino z przyprawami i cukrem. Podawać gorące. I to wszystko. Smacznego. Naprawdę rozgrzewa.
