- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Wiśnie z bitą śmietaną i amaretto
Wiśnie umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Śmietanę 36 % ubić z cukrem pudrem. Powinna być dość słodka, aby przełamać kwaśny smak wiśni.
W filiżance przygotować mocną kawę z cukrem, dodać 2 łyżki likieru amaretto.
Małe biszkopt5y nasączyć kawą.
W pucharkach układać warstwami: biszkopty - wiśnie - śmietanę, biszkopty - wiśnie - śmietanę. Udekorować wisienką.

Wiśnie umyć, przekroić na pół, usunąć pestki.
Śmietanę 36 % ubić z cukrem pudrem. Powinna być dość słodka, aby przełamać kwaśny smak wiśni.
W filiżance przygotować mocną kawę z cukrem, dodać 2 łyżki likieru amaretto.
Małe biszkopt5y nasączyć kawą.
W pucharkach układać warstwami: biszkopty - wiśnie - śmietanę, biszkopty - wiśnie - śmietanę. Udekorować wisienką.