Wiśniowe konfitury:
1 kg wydrelowanych wiśni
1 kg cukru
1 skórka z pomarańczy
Wiśnie, skórkę z pomarańczy zasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Następnie smażymy je na wolnym ogniu ok. 7 minut - po czym zdejmyjemy pianę i znów smażymy i tę czynność powtarzamy 6-krotnie.
Wkładamy gorące do wyparzonych słoików.
Zakręcamy i na 5 minut odwracamy do góry dnem.
1 kg wydrelowanych wiśni
1 kg cukru
1 skórka z pomarańczy
Wiśnie, skórkę z pomarańczy zasypujemy cukrem i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce.
Następnie smażymy je na wolnym ogniu ok. 7 minut - po czym zdejmyjemy pianę i znów smażymy i tę czynność powtarzamy 6-krotnie.
Wkładamy gorące do wyparzonych słoików.
Zakręcamy i na 5 minut odwracamy do góry dnem.