2.5 kg całych wiśni zalać 1 l. czystego spirytusu. Co 2-3 dni potrząsać gąsiorkiem, żeby wszystkie owoce nasiąkły dobrze spirytusem.
Po 6 tygodniach zlać spirytus a wiśnie zasypć cukrem (pół na pół).
Po 4 - 6 tygodniach zlać sok, połączyć ze spirytusem, przelać do butelek i leżakowac ok. 6 miesiecy.
Na wisienki zaprosić przyjaciół. <!--emoid
--><!--endemo-->
Przepis Wojtka z www.miau.pl
Po 6 tygodniach zlać spirytus a wiśnie zasypć cukrem (pół na pół).
Po 4 - 6 tygodniach zlać sok, połączyć ze spirytusem, przelać do butelek i leżakowac ok. 6 miesiecy.
Na wisienki zaprosić przyjaciół. <!--emoid
Przepis Wojtka z www.miau.pl
Ostatnią edycję dokonał moderator: