- Sie 15, 2009
- 4,507
- 0
- 0
Włoska pewnie dlatego , że z serem
Składniki:
1,5 kg pomidorów
włoszczyzna
0.5 kg cebuli
ser
szczypiorek
Makaron krajanka
kostka rosołowa, przyprawy(ziele angielskie, liśc laurowy, oregano)
Pomidoromy należy sparzyć i obrać ze skórki. Nastepnie pokroić w kostke i wrzucić do rondla. Dusić. Kiedy puszczą wodę dorzucić pokrojoną drobno cebulę. Dusić do miękkości cebuli. W tym czasie ugotować wywar z warzyw. Mozna dodać kostkę warzywną. Marchewkę pokroić w paseczki , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Uduszone pomidory z cebulą przecieramy, miksujemy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy tak razem jakies 15 min.
Jesli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku pieprzem, oregano.
Na głebokie talerze nałożyć ugotowany makaron krajankę, posypać starym żołtym serem ( ilość wedle uznania) Zalać wrzącą zupą tak by ser się rozpuścił. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smak .... nieziemski. Naprawdę polecam. Smacznego

Składniki:
1,5 kg pomidorów
włoszczyzna
0.5 kg cebuli
ser
szczypiorek
Makaron krajanka
kostka rosołowa, przyprawy(ziele angielskie, liśc laurowy, oregano)
Pomidoromy należy sparzyć i obrać ze skórki. Nastepnie pokroić w kostke i wrzucić do rondla. Dusić. Kiedy puszczą wodę dorzucić pokrojoną drobno cebulę. Dusić do miękkości cebuli. W tym czasie ugotować wywar z warzyw. Mozna dodać kostkę warzywną. Marchewkę pokroić w paseczki , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Uduszone pomidory z cebulą przecieramy, miksujemy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy tak razem jakies 15 min.
Jesli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Przyprawić do smaku pieprzem, oregano.
Na głebokie talerze nałożyć ugotowany makaron krajankę, posypać starym żołtym serem ( ilość wedle uznania) Zalać wrzącą zupą tak by ser się rozpuścił. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smak .... nieziemski. Naprawdę polecam. Smacznego
