Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Włoski chleb czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 947091" data-attributes="member: 2721"><p><a href="http://www.goscinneprogi.pl/ku_chleb.html#chleb37" target="_blank">Wypiek</a> dla wszystkich miłośników chleba i czekolady - włoski chleb, tradycyjnie podawany z serem mascarpone lub gorgonzolą i kieliszkiem czerwonego wina. </p><p></p><p>[ATTACH=full]49802[/ATTACH]</p><p></p><p>250 ml wody</p><p>500 g mąki pszennej typ 650</p><p>7g drożdży instant ( 1 opakowanie)</p><p>3 łyżki brązowego cukru</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>2 łyżki masła</p><p>2 łyżki ciemnego kakao</p><p>50 g czekolady</p><p></p><p></p><p>Drożdże wymieszać z ciepłą wodą, cukrem, kakao i taką ilością mąki, by osiągnąć konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na 20 minut.</p><p></p><p>W tym czasie bardzo drobno posiekać czekoladę ( ja zrobiłam to w malakserze).</p><p></p><p>Do ciasta dodać rozpuszczone masło, sól i resztę mąki. Wyrabiać przez 5 minut.</p><p>Z ciasta uformować prostokąt, posypać pokruszoną czekoladą, zwinąć i ponownie dokładnie wyrobić, by czekolada wymieszała się równomiernie z ciastem. Uformować bochenek i pozostawić do wyrośnięcia na 2 godziny.</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzać do 220 st.</p><p>Piec chleb najpierw 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 st, spryskać wnętrze piekarnika wodą i piec dalsze 20 min.</p><p></p><p>Studzić na kratce.</p><p></p><p>[ATTACH=full]49796[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 947091, member: 2721"] [URL="http://www.goscinneprogi.pl/ku_chleb.html#chleb37"]Wypiek[/URL] dla wszystkich miłośników chleba i czekolady - włoski chleb, tradycyjnie podawany z serem mascarpone lub gorgonzolą i kieliszkiem czerwonego wina. [ATTACH=full]49802[/ATTACH] 250 ml wody 500 g mąki pszennej typ 650 7g drożdży instant ( 1 opakowanie) 3 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła 2 łyżki ciemnego kakao 50 g czekolady Drożdże wymieszać z ciepłą wodą, cukrem, kakao i taką ilością mąki, by osiągnąć konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na 20 minut. W tym czasie bardzo drobno posiekać czekoladę ( ja zrobiłam to w malakserze). Do ciasta dodać rozpuszczone masło, sól i resztę mąki. Wyrabiać przez 5 minut. Z ciasta uformować prostokąt, posypać pokruszoną czekoladą, zwinąć i ponownie dokładnie wyrobić, by czekolada wymieszała się równomiernie z ciastem. Uformować bochenek i pozostawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 220 st. Piec chleb najpierw 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 st, spryskać wnętrze piekarnika wodą i piec dalsze 20 min. Studzić na kratce. [ATTACH=full]49796[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Włoski chleb czekoladowy
Top
Bottom