Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
wloski chleb z miodem i orzechami (MagdazMediolanu)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 1159" data-attributes="member: 36"><p><strong>Przepis na chleb z miodem i orzechami (wloski) </strong></p><p></p><p>250 g maki "integrale" czyli po mojemu razowej wymieszanej dowolnie z: pszennej, orkiszowej i sojowej - ja nie mialam sojowej, wiec dalam pol na pol pszenna i "farro" co ustalilismy jest orkiszem </p><p></p><p>50 g maki typu Manitoba czyli chlebowej </p><p>15 g swiezych drozdzy (ciut to duzo, ale tyle dalam) </p><p>150 g mleka (mialam chude i takie dalam) </p><p>60 g posiekanych grubo orzechow wloskich </p><p>jeden sredni gotowany kartofel rozgnieciony widelcem </p><p>2 lyzki miodu - uwaga! - z kasztanow (jak niedostepny uzyc innego miodu ciezkiego i ciemnego np. moze chyba byc dostepny w PL gryczany </p><p>lyzeczka soli (mozna dac i dwie bo moj troche byl malo slony, ale tyo rzecz gustu) </p><p></p><p>Siup do maszyny, nastawic program dosc dlugi, ten na chleby z maki razowej, w sumie 3 h 55' a zaczyna sie ten program od podgrzewania skladnikow. Orzechy dodac po sygnale zeby sie nie zrobila mamalyga. </p><p></p><p>Jak kto odwazny, to niech sprobuje ten chleb zrobic na Rapidzie. </p><p></p><p>Magda z Mediolanu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 1159, member: 36"] [B]Przepis na chleb z miodem i orzechami (wloski) [/B] 250 g maki "integrale" czyli po mojemu razowej wymieszanej dowolnie z: pszennej, orkiszowej i sojowej - ja nie mialam sojowej, wiec dalam pol na pol pszenna i "farro" co ustalilismy jest orkiszem 50 g maki typu Manitoba czyli chlebowej 15 g swiezych drozdzy (ciut to duzo, ale tyle dalam) 150 g mleka (mialam chude i takie dalam) 60 g posiekanych grubo orzechow wloskich jeden sredni gotowany kartofel rozgnieciony widelcem 2 lyzki miodu - uwaga! - z kasztanow (jak niedostepny uzyc innego miodu ciezkiego i ciemnego np. moze chyba byc dostepny w PL gryczany lyzeczka soli (mozna dac i dwie bo moj troche byl malo slony, ale tyo rzecz gustu) Siup do maszyny, nastawic program dosc dlugi, ten na chleby z maki razowej, w sumie 3 h 55' a zaczyna sie ten program od podgrzewania skladnikow. Orzechy dodac po sygnale zeby sie nie zrobila mamalyga. Jak kto odwazny, to niech sprobuje ten chleb zrobic na Rapidzie. Magda z Mediolanu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
wloski chleb z miodem i orzechami (MagdazMediolanu)
Top
Bottom