- Lis 28, 2005
- 33,678
- 5,982
- 113
Woda różana
Źródło – „Przewodnik Kulinarny Pascal Egipt, Tunezja, Maroko”
Składniki:
płatki z 4 kwiatów dzikiej róży
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
Sposób przyrządzenia:
Płatki róż umyć i osuszyć. Cukier rozpuścić, dodać płatki i smażyć, aż z płatków zostaną półtwarde wiórki. Ostrożnie zalać wodą , rozpuścić. Przelać do słoika i zapasteryzować.
Źródło – „Przewodnik Kulinarny Pascal Egipt, Tunezja, Maroko”
Składniki:
płatki z 4 kwiatów dzikiej róży
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
Sposób przyrządzenia:
Płatki róż umyć i osuszyć. Cukier rozpuścić, dodać płatki i smażyć, aż z płatków zostaną półtwarde wiórki. Ostrożnie zalać wodą , rozpuścić. Przelać do słoika i zapasteryzować.
Ostatnią edycję dokonał moderator: