- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Wok z makaronem, rybą i warzywami
500 g fileta ryby
500 g brokoli
500 g kalafiora
250 g suchego makaronu
Słoik 400 ml np. kiełków przenicy
5 łyżek sosu sojowego
Sól i pieprz
Olej
1. Wszystkie składniki użyłem mrożone. Przelałem je wodą, aby można je pokroić na mniejsze kawałki.
2. Rozgrzałem wok. Na oleju smażyłem równocześnie warzywa i ryb dodając sos sojowy. ( 3-4 minuty)
3. Ugorowałem makaron i po odcedzeniu dodałem do warzyw.
4. Posoliłem i pieprzyłem ( po płaskiej łyżeczce), oraz dodałem kiełki. Pod przykryciem na małym ogniu dusiłem jeszcze ok 5 minut.

500 g fileta ryby
500 g brokoli
500 g kalafiora
250 g suchego makaronu
Słoik 400 ml np. kiełków przenicy
5 łyżek sosu sojowego
Sól i pieprz
Olej
1. Wszystkie składniki użyłem mrożone. Przelałem je wodą, aby można je pokroić na mniejsze kawałki.
2. Rozgrzałem wok. Na oleju smażyłem równocześnie warzywa i ryb dodając sos sojowy. ( 3-4 minuty)
3. Ugorowałem makaron i po odcedzeniu dodałem do warzyw.
4. Posoliłem i pieprzyłem ( po płaskiej łyżeczce), oraz dodałem kiełki. Pod przykryciem na małym ogniu dusiłem jeszcze ok 5 minut.