Wołowina w sosie klonowo-czosnkowym
50 dkg. polędwicy wołowej
6 ząbków czosnku
5 łyżek syropu klonowego
oliwa do smażenia
2 szklanki bulionu wołowego
mąka
sól
pieprz biały mielony
szczypta tymianku
Wołowinę kroimy w cienkie plastry i rozbijamy bądź nagniatamy ręką.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso.
Mięso obsmażamy na oliwie na wolnym ogniu… tak około 15 minut. Następnie zalewamy je bulionem. Dusimy pod przykryciem około 20-25 minut…(aż mięso będzie miękkie)
Na koniec polewamy to syropem klonowymi i doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos delikatnie mąką.

50 dkg. polędwicy wołowej
6 ząbków czosnku
5 łyżek syropu klonowego
oliwa do smażenia
2 szklanki bulionu wołowego
mąka
sól
pieprz biały mielony
szczypta tymianku
Wołowinę kroimy w cienkie plastry i rozbijamy bądź nagniatamy ręką.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso.
Mięso obsmażamy na oliwie na wolnym ogniu… tak około 15 minut. Następnie zalewamy je bulionem. Dusimy pod przykryciem około 20-25 minut…(aż mięso będzie miękkie)
Na koniec polewamy to syropem klonowymi i doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos delikatnie mąką.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: