Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Wołowina zapiekana II
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 426035" data-attributes="member: 1215"><p>Przepis pochodzi z książki Stanisława Włodka &quot;Zapiekanki, suflety, tarty&quot;</p><p></p><p>Przygotowanie: 30 minut</p><p>Zapiekanie: 15 minut</p><p></p><p>450 g wołowiny</p><p>750 g ziemniaków</p><p>4-5 jaj</p><p>3 cebule</p><p>2 łyżki masła</p><p>pół szklanki mleka</p><p>1 - 2 łyżki pasty pomidorowej </p><p></p><p></p><p>Ziemniaki ugotować, pokrajać w plasterki.</p><p>Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, gdy zacznie sie rumienić włożyć mięso i razem przesmażyć, następnie dodać pastę pomidorową, szklankę rosołu przyprawić solą, pieprzem, przykryć i dusić 15-20 minut.</p><p>W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem ułożyć na dnie warstwę ziemniaków (2/3), masę mięsną, przkryć warstwą ziemniaków, zalać jajkami ubitymi z mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu, posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200 st. na 15 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 426035, member: 1215"] Przepis pochodzi z książki Stanisława Włodka "Zapiekanki, suflety, tarty" Przygotowanie: 30 minut Zapiekanie: 15 minut 450 g wołowiny 750 g ziemniaków 4-5 jaj 3 cebule 2 łyżki masła pół szklanki mleka 1 - 2 łyżki pasty pomidorowej Ziemniaki ugotować, pokrajać w plasterki. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, gdy zacznie sie rumienić włożyć mięso i razem przesmażyć, następnie dodać pastę pomidorową, szklankę rosołu przyprawić solą, pieprzem, przykryć i dusić 15-20 minut. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem ułożyć na dnie warstwę ziemniaków (2/3), masę mięsną, przkryć warstwą ziemniaków, zalać jajkami ubitymi z mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu, posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200 st. na 15 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Wołowina zapiekana II
Top
Bottom