Wrapy z pesto, salami, serem i roszponką

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
Składniki (na 4 sztuki/8 połówek):

4 tortille/wrapy (u mnie pełnoziarniste)
1 szklanka tartego sera (u mnie grand gouda i trochę wędzonej goudy)
6 łyżeczek pesto (ja użyłam bazyliowo-pomidorowego)
4 duże plastry szynki lub trochę plastrów salami (moje salami miało ok. 4 cm średnicy, użyłam 7 plasterków na tortillę)
roszponka

Tortille lekko zwilżamy, smarujemy wierzch każdej z nich 1.5 łyżeczki pesto. Posypujemy po 1/4 szklanki sera, układamy plastry szynki lub salami. Tak przygotowane tortille wkładamy na 20-30 sekund do rozgrzanego piekarnika lub kuchenki mikrofalowej. Po wyjęciu z piekarnika/kuchenki układamy na wierzchu trochę roszponki, składamy dwa przeciwległe boki i ciasno rolujemy. Tak otrzymane ruloniki przekrawamy ukośnie na pół. Dół każdej części wrapa możemy owinąć folią aluminiową.

IMG_5562b.JPG
 

Załączniki

  • IMG_5562b.JPG
    IMG_5562b.JPG
    189.4 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy