- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
1 kg sera tłustego lub poltlustego,
5 jajek,
kostka dobrego miękkiego masła,
3 średnie ugotowane ziemniaki,
1 i 1/2 szklanki cukru,
1 budyń waniliowy lub śmietankowy (taki na 1/2 l mleka - bez cukru),
1 cukier waniliowy,
bakalie (jak ktoś lubi, ja wole bez).
Ser i ziemniaki zemleć dwukrotnie, utrzeć żółtka z cukrem, masłem, dodać resztę składników i na końcu pianę z białek.
Piec ca 30- 35 min. w nagrzanym do temp. 180-200st. piecyku. Nie zaglądać do piecyka podczas pieczenia. Wyłączyć piecyk, uchylić drzwiczki i dopiero po kilku minutach otworzyć całkiem drzwiczki. Jeszcze nie wyjmować z pieca - dopiero po kolejnych kilku minutach delikatnie wyjąc foremkę polać polewa czekoladowa
5 jajek,
kostka dobrego miękkiego masła,
3 średnie ugotowane ziemniaki,
1 i 1/2 szklanki cukru,
1 budyń waniliowy lub śmietankowy (taki na 1/2 l mleka - bez cukru),
1 cukier waniliowy,
bakalie (jak ktoś lubi, ja wole bez).
Ser i ziemniaki zemleć dwukrotnie, utrzeć żółtka z cukrem, masłem, dodać resztę składników i na końcu pianę z białek.
Piec ca 30- 35 min. w nagrzanym do temp. 180-200st. piecyku. Nie zaglądać do piecyka podczas pieczenia. Wyłączyć piecyk, uchylić drzwiczki i dopiero po kilku minutach otworzyć całkiem drzwiczki. Jeszcze nie wyjmować z pieca - dopiero po kolejnych kilku minutach delikatnie wyjąc foremkę polać polewa czekoladowa

Ostatnią edycję dokonał moderator: