Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wykwintne ciasto czekoladowo rumowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 24038" data-attributes="member: 49"><p><strong>Wykwintne ciasto czekoladowo rumowe </strong></p><p></p><p>125 g gorzkiej czekolady</p><p>50 ml rumu </p><p>3 jajka</p><p>160 g cukru </p><p>150 g mąki</p><p>120 g margaryny </p><p>sól</p><p>1/2 opakowania proszku do pieczenia</p><p>100 g konfitur ananasowych </p><p>30 g kakao</p><p>50 g mielonych migdałów</p><p></p><p>Do przybrania:</p><p>marcepanowe kwiatki</p><p>wiórki czekoladowe</p><p>1/2 łyżeczki cukru pudru</p><p></p><p>Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka, dodać rum i 100 g margaryny. Rozpuścić na parze, cięgle mieszając. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać migdały, mąkę, proszek do pieczenia i czekoladę, wymieszać na jednolitą masę. Białka lekko posolić, ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z masą. Formę wysmarować pozostałą margaryną, przełożyć ciasto. Piec przez ok. 45 min w temp. 180°C. Ciasto ostudzić, wyjąć z formy. Konfitury podgrzać w rondelku, posmarować wierzch i boki ciasta. Posypać kakaem, ozdobić wiórkami czekoladowymi i marcepanem Oprószyć cukrem pudrem. Ciasto odstawić w chłodne miejsce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 24038, member: 49"] [B]Wykwintne ciasto czekoladowo rumowe [/B] 125 g gorzkiej czekolady 50 ml rumu 3 jajka 160 g cukru 150 g mąki 120 g margaryny sól 1/2 opakowania proszku do pieczenia 100 g konfitur ananasowych 30 g kakao 50 g mielonych migdałów Do przybrania: marcepanowe kwiatki wiórki czekoladowe 1/2 łyżeczki cukru pudru Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka, dodać rum i 100 g margaryny. Rozpuścić na parze, cięgle mieszając. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać migdały, mąkę, proszek do pieczenia i czekoladę, wymieszać na jednolitą masę. Białka lekko posolić, ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z masą. Formę wysmarować pozostałą margaryną, przełożyć ciasto. Piec przez ok. 45 min w temp. 180°C. Ciasto ostudzić, wyjąć z formy. Konfitury podgrzać w rondelku, posmarować wierzch i boki ciasta. Posypać kakaem, ozdobić wiórkami czekoladowymi i marcepanem Oprószyć cukrem pudrem. Ciasto odstawić w chłodne miejsce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Wykwintne ciasto czekoladowo rumowe
Top
Bottom