Wykwintny tort czekoladowy

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Maraa @ 6 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=918337Potwierdzam, że ten tort jest naprawdę doskonały
Maraa
icon_eek.gif
daumen.gif

chyba przestanę tutaj zaglądać
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
Teorię znałam, gorzej z praktyką...
Własnie, utrafienie we właściwy moment tj. nie za miękka i nie za trwarda, zawsze sprawia mi kłopot. Zdarza się, że zeskrobuję i podgrzewam ponownie...
Ale w myśl zasady, praktyka czyni mistrza, muszę więcej poćwiczyć.
Pozdrawiam
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
h-elen @ 8 Dec 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=918917Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
Teorię znałam, gorzej z praktyką...
Własnie, utrafienie we właściwy moment tj. nie za miękka i nie za trwarda, zawsze sprawia mi kłopot. Zdarza się, że zeskrobuję i podgrzewam ponownie...
Ale w myśl zasady, praktyka czyni mistrza, muszę więcej poćwiczyć.
Pozdrawiam
H-elen, z tą czekolada to mogę Ci trochę podpowiedzieć. Jak wylejesz na blat roztopioną czekoladę to ona pięknie lśni, w momencie kiedy zaczyna matowieć jest gotowa do strugania. Wiele zależy również od temperatury otoczenia, nie może być zimno, bo czekolada szybko robi się krucha. Życzę powodzenia!
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy