- Maj 18, 2007
- 2,668
- 16
- 38
U mnie jest i tak mniej zielono niż powinno być, bo rodzinka już za te zmniejszone ilości zieleniny chciała mnie udusić
WYRAFINOWANY ZIOŁOWY KUSKUS
składniki:
- 300g kaszki kuskus
- 500ml bulionu warzywnego
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki kolendry
- 50g rukoli
- 6 łyżek soku z limonki
- sól, pieprz
Kuskus zalać wrzącym bulionem. Odczekać, aż napęcznieje. Szczypiorek, natkę kolendry i rukolę oczyścić, opłukać i osuszyć. Zieleninę posiekać, dodać do kaszki i wymieszać. Kuskus doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Podawać z szaszłykami i np. cząstkami cytryny.
źródło: Sól i Pieprz 2/2008

WYRAFINOWANY ZIOŁOWY KUSKUS
składniki:
- 300g kaszki kuskus
- 500ml bulionu warzywnego
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki kolendry
- 50g rukoli
- 6 łyżek soku z limonki
- sól, pieprz
Kuskus zalać wrzącym bulionem. Odczekać, aż napęcznieje. Szczypiorek, natkę kolendry i rukolę oczyścić, opłukać i osuszyć. Zieleninę posiekać, dodać do kaszki i wymieszać. Kuskus doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Podawać z szaszłykami i np. cząstkami cytryny.
źródło: Sól i Pieprz 2/2008